Somon cu o crusta de cartofi si legume

de nacularisa in Somon, 13 Apr 2014 | 11422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300-350 g somon (pt 2 portii),
  • 1 cartof mare,
  • 1 ou,
  • 1 dovlecel,
  • 1/2 ardei gras rosu,
  • 4-5 rosii cherry,
  • 250 g ciuperci,
  • 2 catei de usturoi,
  • rozmarin(proaspat/uscat),
  • sare,
  • piper,
  • marar proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu o crusta de cartofi si legume:

-se curata bucatile de peste si se condimenteaza cu sare si piper

-cartoful se da prin razatoare si se condimenteaza cu sare,piper si rozmarin si 1 catel de usturoi tocat marunt

-se adauga si oul si se amesteca

-se da pestele prin faina si pe o parte si pe alta

-se pune pe partea fara piele,un strat subtire din amestecul de cartofi

-se pune ulei de masline intr-o tigaie,pe toata suprafata si cand este incins,se aseaza pestele cu stratul de cartofi in jos

-se lasa pana devine aurie crusta de cartofi si se intoarce si partea cealalta ca sa se prajeasca putin- 2'-3'

-se pune la cuptor,intr-o tava tapetata cu hartie de copt,pt cca 10'-15' max.

-legumele se taie felii potrivite,nu groase,iar ciupercile in 4

-se pune putin ulei de masline,sare,piper,1 catel de usturoi,apoi le facem la foc mare.Spre final adaugam si rosiile cherry si amestecam continuu,pana ajung aldente(10'-15'),apoi le oprim.Se adauga marar proaspat peste ele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu o crusta de cartofi si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon cu cartofi noi la cuptor